OVER LUX

LUX is een onafhankelijk lichtontwerp & -adviesburo. LUX maakt creatieve lichtontwerpen voor de zakelijke markt, hospitality, retail en particuliere markt.

  • Lichtontwerp
  • Lichtadvies
  • Lichtberekeningen
  • Lichtscènes
  • Levering armaturen

Met een achtergrond als interieurontwerper kijkt Esther met het maken van lichtontwerpen naar de functie van een ruimte en wie de gebruikers zijn. Welke materialen worden toegepast en wat kan in een ruimte worden benadrukt of juist minder zichtbaar zijn. Een goed lichtontwerp houdt rekening met al deze aspecten.

Kennis maken?

Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Esther Groenhuijzen

Licht is beleving! Als lichtontwerper ben ik altijd nieuwsgierig naar ontwikkelingen op design- & lichtgebied in de brede zin van het woord. Dat varieert van armatuurdesign, toepassingen en effecten van licht tot de biologische werking ervan.

Hiervoor heb ik een aantal jaren mijn eigen interieurontwerp & -adviesburo gehad. Geïnteresseerd in kleur, raakte ik steeds meer gefascineerd door licht. Vervolgens heb ik de opleidingen HBO Lichtontwerp en Hogere Verlichtingstechniek afgerond.

Naast mijn eigen lichtontwerpburo heb ik een partnership met FluxPlus Healthy Lighting (www.fluxplus.com).

Een advies- & onderzoeksburo op het gebied van Licht & Gezondheid. Als partner van FluxPlus houd ik me bezig met advisering, opstellen van functionele en technische Programma’s van Eisen, lichtontwerpen en projectbegeleiding voor de bedrijven, industrie & gezondheids- en ouderenzorg. Lichtontwerpen maken met biologisch activerende verlichting voor ruimtes waar mensen langdurig verblijven en waar geen tot nauwelijks daglicht binnenkomt.

Met mijn blogsite LICHT op LICHT (www.lichtoplicht.nl) wil ik informeren, inspireren en laten zien dat (kunst)licht niet meer is weg te denken uit ons leven.