Lichtontwerpen projectmarkt

Een kantoorpand heeft diverse functies. Allereerst natuurlijk werken! Maar ook ontmoeten, creatief bezig zijn, brainstormen. Hiervoor zijn vaak diverse ruimtes met ieder een eigen identiteit voor ingericht: werkplekken, vergaderruimtes, stilteplekken, ontvangstruimtes, loungeplekken, lunchplekken. Al deze ruimtes hebben weer een specifieke lichtbehoefte. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor het belang van goede verlichting in een werkomgeving.

Laat LUX een analyse maken welke plekken welke verlichting nodig hebben: werkplekverlichting, sfeerverlichting of biodynamische verlichting (zie Biodynamische verlichting).

Na deze inventarisatie maakt LUX een uitgebalanceerd lichtontwerp waarin al deze aspecten verwerkt worden.

Kennis maken?

Neem contact op met LUX voor een kennismakingsgesprek.

Creatieve lichtontwerpen voor woonruimtes, hospitality & retail

SFEER!! Zowel in een woning, restaurant of winkel moet de bewoner, gast of klant zich aangetrokken voelen tot de ruimte. Verlichting maakt een ruimte compleet! Door te spelen met licht en schaduw wordt spanning in een ruimte gecreëerd. Accenten worden benadrukt, ruimtes worden optisch groter of juist intiemer. 

Laat LUX een creatief lichtontwerp maken. Met lichtscènes in 3D wordt het effect van de verlichting goed weergegeven hoe het uiteindelijke resultaat er uit komt te zien! LUX doet tevens een voorstel van armaturen en kan deze ook leveren.

Weten wat LUX voor je kan doen?

Maak hier een afspraak voor een intakegesprek.

Licht & gezondheid

Wetenschappelijk onderzoek laat steeds duidelijker zien dat er een aantoonbare relatie is tussen verlichting en beleving, welbevinden, productiviteit en gezondheid. Onze biologische klok (zgn. 24 uur klok) staat via het netvlies in het oog in verbinding met de buitenwereld. Tijdstip van de dag, duur van de lichtblootstelling, jaargetijde, hoeveelheid licht verticaal op het oog en spectrale samenstelling van het licht zijn bepalend voor het goed kunnen functioneren van die biologische klok (slaap/waakritme).

We zitten voor een groot deel van de dag in gebouwen waar weinig tot geen daglicht binnenkomt. Kunstverlichting is veelal niet toereikend voor het goed functioneren van de biologische klok. Ook de 24-uurs economie zorgt er voor dat we op tijdstippen werken die niet in overeenstemming zijn met de stand van onze biologische klok en onze natuurlijk behoefte aan slaap.

Biodynamische verlichting is verlichting die van lichtkleur en -intensiteit verandert, met een biologisch effect.

Het toepassen van biodynamische verlichting zorgt voor:

  • verhoging productiviteit
  • verhoging alertheid
  • reducering vermoeidheid
  • verlaging depressieve/neerslachtige gevoelens
  • verbetering slaap/waakritme
  • verbetering concentratie
  • in balans houden lichaamsgewicht
  • vermindering jetlag

Lux analyseert bedrijven waar werkverlichting, sfeerverlichting & biodynamische verlichting toegepast kan worden voor een optimale werkbeleving.

Neem contact met LUX op voor een lichtanalyse!

PROJECTBEGELEIDING

LUX wordt het liefst voor aanvang van een project betrokken bij het ontwerp. Zo kan in een vroeg stadium een uitgebalanceerd lichtontwerp worden gemaakt. LUX begeleidt samen met de aannemer, installateur of interieurbouwer het gehele project zodat het lichtontwerp kan worden uitgevoerd voor het meest optimale effect!

LUX werkt samen met een aantal gerenommeerde partijen en kan indien gewenst ook de verlichting leveren.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met LUX voor een afspraak.

LICHTBEREKENING

LUX maakt voor iedere ruimte waar nodig een lichtberekening om te kunnen zien of de voorgestelde verlichting aan de NEN-EN norm voldoet.

Voor werkplekverlichting wordt een horizontale lichtberekening gemaakt. Ruimtes waar biodynamische verlichting wordt toegepast, worden verticaal berekend.

Lichtberekening nodig?

Neem contact op met LUX.